Maria Barnas

 

De Nederlandse schrijfster, dichter en beeldend kunstenaar Maria Barnas werd geboren in Hoorn in 1973..Maria Barnas studeerde aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie te Amsterdam. Beeldend werk van haar was te zien in het buitenland bij galerie Du Jour in Parijs, Buro Friedrich en Klemm’s Gallery in Berlijn. Ze schrijft voor NRC Handelsblad. Van 2008-2010 wekelijkse columns in het Cultureel Supplement. Eerder schreef zij voor De Groene Amsterdammer en De Volkskrant

 


De reis

 

Een leven is zo groot

als een lichaam dat trager

in bed zakt. Vlak boven de grond.

 

I

 

Ik wil voor haar een tekening

maken. Wat zal ik tekenen,

een zee? Hoe berekenend

moet ik zijn. In de weigering

 

van haar voet zie ik steeds meer

dan traag bloed alleen. De aderen en de vaten

vernauwen zich naarmate ik haar dichter

nader. Een kind, een kras en zelfs de beweging

 

van mijn hand lagen in de lijn

van verwachtingen en ik bedacht

alles wat ik nu veracht.

Ik heb haar getekend.

 

 

 

Maria Barnas (Hoorn, 28 augustus 1973)